Nieuws

terugblik eerdere concerten

Psalmenconcert Lambertikerk 17 juni 2017

Op 17 juni hielden we ons psalmenconcert in de Lambertikerk te Zelhem. Een fijne kerk om te zingen. Het orkest Sjamacha begeleidde ons en speelde zelf ook, gedirigeerd door Bert Wiltink. Wilbert Berendsen dirigeerde ons koor weer met veel enthousiasme. Musici die meewerkten waren: Magdaleen Ebbers op de piano, Joline Stockhorst speelde op het koororgel en begeleidde de samenzang, Lidianne Colenbrander en Geraldine Averesch, dwarsfluit, Lukas Ebbers, trompet. 

We hebben ook nog een koorfoto laten maken. Verder is er een mooie reportage te zien bij foto's. Deze mooie foto's zijn gemaakt doorgemaakt door Mirjam Ordelman, voor meer informatie, kijk op haar website www.mevrouwwispeltuut.nl


Op 22 december hebben we meegewerkt aan de kerstzangavond in de Catharinakerk te Doetinchem. Deze avond werd georganiseerd door de evangelisatiecommissie van de Ger. Gem. De kerstboodschap klonk in muziek en woord.

 

Op 23 december zongen we in onze "eigen kerk" . We voerden onder andere het oratorium "Een nieuw begin" van Johan Bredewout uit. 

 

We kijken terug op 2 mooie avonden. Bedankt iedereen die zich ingezet heeft. Vooral de instrumentalisten voor hun muzikale bijdrage:

Magdaleen Ebbers, piano, Joline Stockhorst, orgel, Lukas Ebbers, trompet en op de dwarsfluit Geraldine Averesch en Lidianne Colenbrander.


Zaterdag 17 december mochten we meewerken aan de Volkskerstzang in de Walburgiskerk in Zutphen. Het was een mooie avond in deze prachtige kerk. In zang, declamatie, muziek en het gesproken woord stonden we stil bij de komst van de Zaligmaker. We zongen onder andere "Alzo lief heeft God de wereld gehad",  van Palestrina.
Luister hier naar dit prachtige lied.


5 november mochten we onze medewerking verlenen aan het najaarsconcert van orkest Sjamacha met een optreden in de Lambertikerk in Zelhem.

De bijdrage van Halleluja bestond uit 2 stukken, waar onder Psalm 42: ''Wie der Hirsch Schreit'' gecomponeerd door Felix Mendelsson.

(klik hier voor een schitterde uitvoering van dit stuk)  (wel 's waar door een ander koor, maar toch  . . .. )

 

 

Sjamacha is een jong orkest met 18 leden. Sjamacha betekent vreugde en dat konden we zien en horen. Dit concert was hun eerst ''grote'' optreden en wij zijn onder de indruk van de muzikale kwaliteit. Met name het speciaal voor hen, door Roeland de Reuver,  geschreven stuk ''Sjamacha'' is een prachtig gecomponeerd en uitgevoerd lijflied. Zeker wanneer de toehoorders mogen aansluiten in een samenzang met: Vreugde, vreugde, louter vreugde is bij U van eeuwigheid.  

 


Burgwalkerk Kampen
Burgwalkerk Kampen

In mei hebben we 2 concerten gegeven, samen met het jongerenkoor Hosanna uit Kampen. Op 7 mei in de Lambertikerk in Zelhem, en op 14 mei in de Burgwalkerk in Kampen. Het orkest Sjamacha begeleidde ons bij een aantal stukken. Het bekende Halleluja van Händel zongen we  onder begeleiding  van orgel (Joline Stockhorst) en trompet (Lukas Ebbers).

 

Op 16 januari hadden we een zangavond met als thema ''Nieuwjaar'' in de Petrakerk in Ede. Het gemeentekoor Sela, onder leiding van Paul Baan, had ons uitgenodigd om samen met hen een zangavond te verzorgen met als thema nieuwjaar. We zongen daar stukken die we al goed kenden, omdat we niet veel tijd hadden om ons voor te bereiden. Onder andere Psalm 62 'mijn ziel is stil' en 'Singet dem Herrn ein neues Lied' van Pachelbel hebben we laten horen.

 

In december 2015 hebben we twee keer opgetreden. Op 17 december hebben we gezongen tijdens een evangelisatieavond in de Catharinakerk in Doetinchem. Het is een mooie kerk om in te zingen, we stonden onder het orgel op een podium. Op 19 december zongen we in het kerkgebouw aan de Bezelhorstweg, waar we ook altijd repeteren. Deze avond was georganiseerd door Anke Ebbers, Paula Ebbers en Rieke Schreuder. Zij hadden een mooi programma in elkaar gezet. Aan deze avond werkten ook mee, Sjamacha en het koperensemble Lorem Musica.


Ook leuk om te weten . .

 

 

Deze vier jubilarissen zijn op 1 juni door ons gehuldigd.

 

Van links naar rechts:


- Gerrie Wiltink 50 jaar lid

- Wilbert Ebbers 25 jaar lid

-Albert Ebbers 60 jaar lid

- Diny Rijneveld 25 jaar lid

 

 


Eerdere nieuwsbrieven

Download
nieuwsbrief Halleluja zomer 2017.pdf
Adobe Acrobat document 330.0 KB
Download
nieuwsbrief Halleluja najaar 2016.pdf
Adobe Acrobat document 392.4 KB
Download
nieuwsbrief voorjaar 2016.pdf
Adobe Acrobat document 351.2 KB
Download
nieuwsbrief halleluja najaar 2015.pdf
Adobe Acrobat document 331.9 KB
Download
nieuwsbrief zomer 2015.pdf
Adobe Acrobat document 591.3 KB